Lisätuloja opiskelijalle: kirjoitimme blogiin käytännön vinkit!

Lisätuloja opiskelijalle

Haluatko hankkia lisätuloja osaamisellasi opiskelujen ohessa, mutta niin, että päätät itse omista aikatauluistasi sekä siitä kenelle teet töitä?

Liian hyvää ollakseen totta? Ei suinkaan! Dutyn avulla se on täysin mahdollista.

Tässä postauksessa opit, että mikä Duty on ja miten sen avulla voi hankkia mukavat lisätienestit opintojen ohessa.

Lisäksi käymme läpi muitakin olennaisia asioita, joita on hyvä huomioida Suomen lainsäädännön osalta, kun tienaat rahaa opiskeluiden ohessa. On nimittäin selvää, että opiskelija ei halua menettää opinto- ja asumistukiaan.  

  1. Lisätuloja omien aikataulujen mukaan sekä työnantajista riippumattomasti
  2. Mikä ihmeen Duty?
  3. Miten Dutyn avulla voi ansaita lisätuloja?
  4. Opiskelijan tulorajat vuonna 2023
  5. Haluan lisätuloja, mutta en ole opiskelia?

Lisätuloja oman aikataulun mukaan sekä työnantajista riippumattomasti

Tiesitkö, että voit nykyisellään ansaita jopa reilun 1000 € arvosta lisätuloja jokaisena opiskelukuukautena? Tämä siis ilman, että sinulta aletaan periä opinto- tai asumistukea takaisin.  Aika loistava juttu kaikkinensa, sillä se mahdollistaa opiskelijalle huomattavasti joustavamman elämän. Käytännön vinkkien osalta suosittelen vilkaisemaan myös kirjoituksemme: Miten tienata 1000 euroa.

Ainoa haaste tilanteessa on se, että lisätuloja varten tarvitaan tyypillisesti työpaikka, joka nykyisessä markkinatilanteessa onkin helpommin sanottu kuin hankittu. Vakituinen työpaikka voi olla itsessäänkin hieman haastava rasti opiskeluiden ohessa, koska hyvin usein se sitoo sinut fyysisesti tiettyyn lokaatioon sekä aikatauluun.

Moni opiskelija tekisi kuitenkin mielellään töitä aikatauluista ja työnantajista riippumattomasti silloin, kun se omiin aikatauluihin parhaiten sopii. Tähän mennessä ainoa vaihtoehto vakituisen työpaikan sijasta on ollut kevytyrittäjyys, mutta se tuo kuitenkin mukanaan omat haasteensa.

Halu auttaa sekä Suomen surkea taloudellinen tilanne sai meidät tutustumaan nykytilanteeseen tarkemmin, sekä miettimään sitä, kuinka on mahdollista löytää kaikkia osapuolia tyydyttävä ratkaisu. Ajatustyömme pohjalta syntyi lopulta ajatus uudesta alustapalvelusta – Dutystä.

Mikä ihmeen Duty?

Duty on suomalaisen Devolution Oy:n kehittämä alustapalvelu, joka yhdistää lisätuloja kaipaavat- ja arkista apua tarvitsevat ihmiset toisiinsa. Se on ilmainen sovellus, joka on ladattavissa sekä Apple Storen että Google Playn kautta. Tällä hetkellä sovellukselle on työstössä myös web-versio, joka julkaistaan myöhemmässä vaiheessa.

Kaikessa yksinkertaisuudessaan Duty toimii niin, että ladattuaan sovelluksen, käyttäjä luo sinne oman profiilinsa, jonka jälkeen hän voi luoda mainoksia oman osaamisensa pohjalta. Jos harrastuksiisi kuuluu esimerkiksi kuntosali, voisit mainostaa osaamistasi, vaikka muuttoavun osalta. Mikäli taas olet haka pesemään ikkunoita, niin ihmiset ulkoistavat sen enemmän kuin mielellään. Kohtuullista korvausta vastaan tietysti.

Käyttäjien turvallisuuden maksimoimiseksi, Dutyyn täytyy tunnistautua vahvalla tunnistautumisella eli pankkitunnuksien kautta. Lisäksi työn tekijä ja työn tilaaja arvostelevat toisensa julkisesti eli työt kannattaa hoitaa huolella, sillä muuten omat työmahdollisuudet saattavat olla siinä.

Dutyssä kummankaan osapuolen, myöskään ostajan ei kannata perseillä, sillä huonot arvostelut johtavat siihen, että hän ei saa enää tekijöitä avukseen. Jos ostaja taas jättäisi työn maksamatta, Duty korvaa maksamattoman työn tekijälle ja väärinkäyttäjä saa ikuiset bännit sovelluksesta.

Miten Dutyn avulla voi ansaita lisätuloja?

Sovellus ladattuna? Loistavaa! Enää muutama yksinkertainen askel ja olet valmis vastaanottamaan lisätuloja.

Askeleet ovat seuraavat:

1. Luo erinomainen profiili

Hyvä profiili on sellainen, jossa kerrot kattavasti sekä itsestäsi että osaamisestasi. Älä liioittele taitojesi kanssa – ole rehellinen. Jos sinulla ei ole kokemusta ikkunoiden pesusta tai ruoanlaitosta – älä silloin lisää niitä oman osaamisesi yhteyteen! Jos kaipaat apua profiilin luontiin niin lue: hyvä esittelyteksti – 9 vinkkiä, joilla erotut muista.

2. Käytä järkevää tuntihintaa

Lisää profiiliisi tuntihinta, jolla sinun osaamistasi on mahdollista hankkia. Alkuvaiheessa sinulla ei ole vielä julkisia arvosteluja, joten voi olla fiksua aloittaa hieman alhaisemmalla hinnalla. Kun kokemusta ja hyviä arvosteluja kertyy niin tuntihintaa voi nostaa.

3. Ota selkeä profiilikuva

Käytä vain sellaisia kuvia, joista olet selkeästi tunnistettavissa. Muista, että työtehtävissäsi menet usein toisten koteihin, joten jos he eivät tunnista sinua niin ei hyvä!

4. Hanki lisätuloja!

Kun profiilisi on viimeistelty, olet valmis mainostamaan osaamistasi ja ottamaan vastaan ensimmäisiä työtehtäviäsi. Niitä on mahdollista hankkia kahta eri reittiä:

  • Rakentamalla ylivertaisen profiilin ja luomalla erinomaisia sekä houkuttelevia mainoksia.
  • Hakemalla avoimiin, ostajien julkaisemiin työtehtäviin (näitä on tarjolla hieman harvemmin, joten kannattaa panostaa ensimmäiseen vaihtoehtoon).

Opiskelijan tulorajat vuonna 2023 ja 2024

Vuosina 2023 ja 2024 voit tienata 1040 € jokaista tukikuukautta ja 3120 € jokaista tuetonta kuukautta kohti. Vuosina 2022 ja 2021 samat summat olivat 870 € ja 2600 €.

Varsin messevä mahdollisuus ansaita lisätuloja. Sen sanottuani, näiden rajojen kanssa kannattaa kuitenkin olla äärimmäisen tarkkana, sillä mikäli tulosi ylittävät vuositulorajasi yli 348 eurolla, joudut palauttamaan- tai maksamaan opintotukeasi takaisin. Ei mikään mukava yllätys.

Summat ovat kuitenkin nykyisellään jo varsin mukavat ja harva edes ehtii hankkia vuoden aikana enempää lisätuloja, jos opiskelu on täysiaikaista.

Alla näen vielä taulukon, jossa on tarkemmat vuositulorajat tukikuukausien mukaan:

Vuositulorajat vuonna 2023 ja 2024 
Tukikuukausia kalenterivuoden aikanaVuosituloraja (euroa/kalenterivuosi)
135 360
233 280
331 200
429 120
527 040
624 960
722 880
820 800
918 720
1016 640
1114 560
1212 480

Jos tavoitteesi on optimoida lisätulot verotuksen näkövinkkelistä, niin lue siihen liittyvä kirjoituksemme aiemmasta linkistä.

Haluan lisätuloja, mutta en ole opiskelija

Sinun ei tarvitse olla opiskelija käyttääksesi Dutyä – se on rakennettu kaikille suomalaisille, jotka haluavat tienata lisätienestiä! Nykyinen taloustilanne on ajanut meidät siihen pisteeseen, että moni vakituisessakin työsuhteessa oleva henkilö kaipaa useampia tulonlähteitä.

Duty on rakennettu alusta asti sitä silmällä pitäen, että käyttäjänä voi olla työtön, työssäkäyvä, yrittäjä, opiskelija tai kuka tahansa lisätuloja kaipaava suomalainen henkilö.

Artikkelissamme lisätienestiä työn ohella, käymme tarkemmin läpi mm. verotukseen sekä verokortteihin liittyviä asioita.