Mietitkö usein mistä lisätuloja voisi saada nopeasti?

Mistä lisätuloja?

Elinkustannukset nousevat jatkuvasti, palkka ei riitä aina kattamaan kaikkia tarpeita ja moni meistä miettiikin kuumeisesti sitä, että mistä lisätuloja voisi hankkia joustavasti.

Tämän postauksen tarkoituksena on auttaa sinua hahmottamaan erilaisia keinoja, joilla juuri sinä voisit hankkia itsellesi mukavat lisäansiot. Käymme kaikkinensa läpi viisi erilaista tapaa, jolla erilaiset ihmiset voivat hankkia lisätuloja erilaisia tilanteita ajatellen.

 

Lisätuloja yrittämisellä

Suomen taloudellinen tilanne voisi olla varmasti parempikin, mutta fakta on se, että oli tilanne mikä tahansa, niin pienellä luovuudella sekä yritteliäisyydellä on aina mahdollista löytää  erilaisia tapoja omien tulovirtojen kasvattamiseen.

Ensimmäinen askel on tietysti se, että tarkastelee ennakkoluulottomasti omia taitoja ja kiinnostuksen kohteita. Onko sinulla jokin erityisosaaminen, josta voisi olla hyötyä muille? Muutamana esimerkkinä vaikka kielten opettaminen, tuutorointi, siivous tai käsityöharrastus. Mieti sellaisia asioita, joita sinä teet mielelläsi, mutta jotka moni muu mielellään ulkoistaisi kokonaan. Ne voivat avata uusia, erinomaisia ovia lisätulojen saamiselle.

Mikäli toimintasi on suhteellisen pienimuotoista (alle 15 000 euroa vuodessa), niin sinun ei tarvitse huolehtia muusta kuin siitä, että hoidat keikat sovitulla tavalla. Duty hoitaa tarvittavat ilmoitukset tuloverorekisteriin sinun puolestasi.

 

Lisätuloja sijoittamisella

Toinen hyvä vaihtoehto on harkita sijoittamista. Perinteinen osake-, asunto- tai rahastosijoittaminen vaatii toki jo hieman isomman alkuinvestoinnin, mutta se kannattaa silti, sillä pitkällä aikavälillä se on yksi parhaista keinoista passiiviseen lisätulojen hankintaan.

Sijoittamisen ei tarvitse kuitenkaan aina mennä perinteisen kaavan mukaan ja nykyisessä digitalisoituneessa maailmassa on monia hyviä keinoja laittaa omat omistukset tuottamaan. Hyvänä esimerkkinä AirBnB -toiminta. Jos sinulla on ylimääräistä tilaa kotonasi, voit vuokrata sen joko lyhyt- tai pitkäaikaisesti Airbnb:n avulla. Tämä voi tuoda mukavaa lisätuloa, erityisesti matkailun vilkkaimpina aikoina.

Vaikka sijoittaminen vaatisikin alkuinvestointeja, niin se kannattaa silti tehdä, koska sijoittaminen on mitä erinomaisin keino kasvattaa omaa varallisuuttaan pitkällä aikavälillä. Kuten kaikessa uudessa, ensin on kuitenkin tärkeää perehtyä huolellisesti sijoittamisen tai asuntosijoittamisen perusperiaatteisiin.

 

Lisätuloja keikkatyöllä

Kolmanneksi, harkitse, voisiko jokin osa-aikatyö tai freelancer-keikka sopia arkeesi. Monet yritykset ja kotitaloudet etsivät jatkuvasti tilapäistä työvoimaa erilaisiin projekteihin ja tehtäviin. Tämä voi tarjota joustavan tavan tienata ylimääräistä rahaa ilman, että se sitoo sinua liikaa.

Yksi keikkatyön eduista on myös verotuksen joustavuus. Suomessa, kun työskentelee freelancerina tai keikkatyöntekijänä, on mahdollista hyödyntää erilaisia verovähennyksiä, jotka liittyvät työn tekemiseen, kuten työvälineiden hankintaan ja matkakuluihin. Lisäksi, mikäli toiminta pysyy pienimuotoisena, kuten mainittu Duty-palvelussa, byrokratian määrä pysyy minimissään.

Keikkatyö onkin harvinaisen joustava ja dynaaminen tapa lisätä omia tulojaan ja se soveltuu erityisesti niille, jotka etsivät tavanomaisesta työelämästä poikkeavia mahdollisuuksia.

 

Miten ja mistä lisätuloja keikkatyöllä?

Digitaalisen maailman kasvun myötä, keikkatyön kysyntä on kasvanut räjähdysmäisesti, tarjoten lukemattomia mahdollisuuksia niin ammattilaisille kuin aloittelijoillekin. Nykyaikaisten verkkoalustojen, kuten Dutyn, Upworkin, Fiverrin ja Etsy.comin kautta voit tarjota palveluitasi tai myydä tuotteitasi laajalle yleisölle. Sinun tulee ainoastaan rekisteröityä haluamaasi palveluun (tai kaikkiin niistä), kertoa missä voit auttaa ja paljonko apusi maksaa.

Kun tavoitteena on hankkia lisätuloja keikkatöiden avulla, on tärkeää lähestyä markkinoita strategisesti. Suositeltavaa on keskittyä erityisesti niihin taitoihin, joilla on suurin kysyntä. Esimerkiksi graafinen suunnittelu, verkkosivustojen kehittäminen, sosiaalisen median hallinta ja virtuaaliassistentin tehtävät ovat alueita, joilla keikkatyöt voivat tuoda merkittäviä lisätuloja.

Lisäksi on myös tärkeää ymmärtää oman työn arvo ja hinnoitella palvelut kilpailukykyisesti, mutta reilusti. Tämä tarkoittaa, että on syytä tutustua markkina-arvoihin ja asettaa palkkioita sen mukaan, mikä on kulloinkin perusteltua omien taitojen ja kokemustason pohjalta. Tässä vaiheessa verkkosivustot kuten Dutyapp.fi voivat tarjota arvokasta tietoa palkkioiden vertailuun.

 

Lisätuloja lainarahan avulla

Työn tekemisen, sijoittamisen ja erilaisten yritystoimintojen lisäksi, yksi mahdollinen keino lisätulojen hankintaan on myös rahan lainaaminen. Sitä ei tietenkään voi pitää ensisijaisena tulojen lähteenä, koska lainatusta rahasta pitää maksaa myös korkoa. Tietyissä tilanteissa se voi olla kuitenkin erinomainen vaihtoehto ja jopa arjen pelastaja.  Olennaista on kuitenkin tehdä hyvä lainavertailu, jotta ei joudu maksamaan ylisuurta korkoa.

Lainan nostaminen tuljen hankintaa ajatellen voi kuulostaa monen suomalaisen mielestä oudolta, mutta fakta on, että maailman suurimmat sijoitusomaisuudet on tehty velkavivun avulla. Hyvänä esimerkkinä maailman paras sijoittaja Warren Buffet, joka käyttää sijoituksiensa tukena n. 60 % suuruista sijoitusvelkaa.

Osakesijoittamisen lisäksi, myös moni startup-yritys hyödyntää velkarahaa oman toimintansa tukena. Yritystoiminnan aloittaminen vaatii nimittäin usein investointeja erilaiseen kalustoon ja laitteistoon. Harvalla on niin paljon omia säästöäjä, että tarvittava rahamäärä löytyisi taskun pohjalta.

 

Velkarahasta puhuttaessa on kuitenkin tärkeää, että jokainen kykenee erottamaan hyvän velan ja pahan velan toisistaan. Termillä ”hyvä velka” viitataan yleensä sellaiseen velkaan, joka edistää taloudellista kasvua tai luo lisäarvoa pitkällä aikavälillä. Hyvä velka on investointi, joka mahdollistaa tulojen kasvun tai omaisuuden arvon nousemisen tulevaisuudessa.

”Paha velka” puolestaan on sellaista velkaa, joka ei tuota lisäarvoa tai jonka kustannukset ylittävät sen hyödyt. Tällainen velka voi pahimmillaan heikentää taloudellista tilannetta entisestään. Tyypillisiä esimerkkejä pahasta velasta ovat korkeakorkoiset luottokorttivelat ja muut kulutusluotot, joita käytetään arkipäiväisten kulutushyödykkeiden hankkimiseen, jotka eivät säilytä arvoaan eivätkä tuota tuloja.

 

Yhteenveto

Toivottavasti blogikirjoituksemme antoi sinulle hieman uusia ajatuksia sen suhteen, että mistä lisätuloja voi nykypäivänä hankkia. Kaiken kaikkiaan tärkeintä on olla avoin uusille mahdollisuuksille ja rohkeasti kokeilla erilaisia keinoja hankkia lisätuloja. Maailma on täynnä mahdollisuuksia, ja pienellä vaivannäöllä voit löytää juuri sinulle sopivan ratkaisun. Mieti, mistä lisätuloja voisi löytyä juuri sinulle, ja ryhdy toimeen!

Lataa Duty ja hanki itsellesi lisätuloja joustavasti!