Miten tienata 1000 euroa - 5 vinkkiä

Miten tienata 1000 euroa?

Miten tienata 1000 euroa? Nykyinen taloudellinen tilanne on ajautunut siihen pisteeseen, että lähes kaikki suomalaiset miettivät erilaisia keinoja lisätulojen ansaintaan, oli kyse sitten opiskelijoista, työssä käyvistä ihmisistä tai työttömistä.

Tilanteen takia päätimme kirjoittaa artikkelin, joka pyrkii vastaamaan otsikossa esitettyyn kysymykseen (miten tienata 1000 euroa) mahdollisimman käytännönläheisesti.

Tästä kirjoituksesta löydätkin 5 käytännön vinkkiä, joilla voit ansaita lisätuloja arkesi helpottamiseksi.

Mukavia lukuhetkiä!

  1. Keikkatyöt
  2. Freelance-työt
  3. Myynti verkossa
  4. Verkkokurssit
  5. Sijoittaminen

Miten tienata 1000 euroa – käytännön askeleet

Internet on pullollaan erilaisia keinoja, jotka väittävät, että kuka tahansa voi tienata 1000 euroa tai enemmänkin kuukaudessa. Onkin hyvä tehdä heti ensimmäiseksi selväksi, että jos jokin kuulostaa liian hyvältä, se todennäköisesti myös on sitä. Lisätulot eivät koskaan tule tilillesi ilman kovaa työntekoa.

Älä kuitenkaan masennu, sillä lisätulojen tienaaminen internetissä on täysin mahdollista. Se tarkoittaa kuitenkin sitä, että sinun täytyy hankkia laajaa osaamista digitaalisista alustoista, verkkosivujen rakentamisesta, hakukoneoptimoinnista, verkkokaupasta sekä monesta muusta aihepiiristä.

Helpoimmassakin tapauksessa, joudut laittamaan likoon satoja tunteja, kun opiskelet verkkosivujen rakentamista, sisällöntuotantoa sekä monta muuta verkkobisneksen kannalta olennaista asiaa. Eivätkä tulokset ole siitäkään huolimatta taattuja.

Fakta onkin se, että suurimmalle osalle ihmisistä paras vaihtoehto lisätulojen tienaamiseen tapahtuu hyvin perinteisesti, eli omaa osaamista myymällä. Joko freelance-työn, keikkatyön tai oman verkkokaupan avulla. Muitakin keinoja toki on ja käydään niitä tarkemmin läpi seuraavassa kappaleessa.

Miten tienata 1000 euroa – 5 vinkkiä

1. Keikkatyö

Keikkatyö on saanut viime aikoina pahan maineen, lähinnä mediassa olleesta ruokalähettipalveluihin liittyvän keskustelun takia. Totuus on kuitenkin toisenlainen ja keikkatyö on itseasiassa yksi maailman nopeimmin kasvavia megatrendejä, sillä se tarjoaa mahdollisuuden lisätulojen ansaintaan – ajasta, paikasta ja työnantajista riippumattomasti.

Todellisuudessa keikkatyö tarjoaakin huomattavasti enemmän mahdollisuuksia kuin pelkkä ruokalähettinä toimiminen. Hyviä vaihtoehtoja ovat mm. siivoaminen, eläintenhoito, ruoanlaitto, pihatyöt ja käytännössä minkä tahansa muun askareen hoitaminen kiireisten ihmisten puolesta.

Maailmalla on jo monta erilaista keikkatyöalustaa, mutta yksikään näistä ei ole tullut vielä Suomen kamaralle. Tämän takia päätimmekin rakentaa sellaisen. Dutyn avulla sinulla on mahdollista kaupallistaa erityisosaamisesi, jonka jälkeen voit tarjota sitä lähialueesi ihmisten arjen avuksi. Myös poimimiesi marjojen- ja sienien myynti hoituu kätevästi alustan kautta.

Dutystä voit lukea lisätietoja myös aiemmista artikkeleistamme: lisätuloja opiskelijalle ja lisätienestiä työn ohella.

2. Freelance-työ

Keikkatyön lisäksi, yksi erinomainen keino oman osaamisen kaupallistamiseen tapahtuu freelance-alustojen avulla. Nämä poikkeavat keikkatyöstä siinä, että ruumiillisen työn lisäksi tarvitset todennäköisesti jotain erityisosaamista.

Jos sinulla on erityisiä taitoja, kuten graafinen suunnittelu, koodaus, kirjoittaminen tai kääntäminen, voit tarjota palveluitasi freelance-markkinapaikoilla kuten Upwork tai Fiverr. Toki, miksi et laittaisi niitä tarjolle myös omalle lähialueellesi? Minkäpä muunkaan kuin Dutyn avulla.

Freelance- ja keikkatyöalustat ovat siinä mielessä hyvin samankaltaisia, että menestymisen kannalta tärkeintä on hyvän profiilin luominen sekä järkevä hinnoittelu. Siinä vaiheessa, kun aiempia arvosteluja ei vielä ole, kannattaa laittaa hieman halvempi hinta omalle työlle.

3. Myynti verkossa

Harrastatko käsitöitä, taidetta tai jotain muuta mistä uskot muiden ihmisten maksavan mielellään? Yksi hyvä keino oman osaamisen ja harrastuksien kaupallistamiseen on henkilökohtainen verkkokauppa.

Tätä aihealuetta käsittelimmekin jo hieman postauksen alussa, sillä se tulee vaatimaan jonkin verran uuden opettelua. Mikäli olet halukas oppimaan, niin suosittelemme erityisen lämpimästi WordPress-verkkosivualustaa sekä Elementor-sivurakentajaa, jolla tämäkin verkkosivusto on rakennettu.

WordPress on maailman suosituin verkkosivualusta ja siihen saa helposti liitettyä WooCommerce-verkkokaupan. Elementor maksaa yhdelle verkkosivustolle vain 100 € vuodessa ja se sisältää myös web-hostingin! Et tarvitse minkäänlaisia koodaustaitoja, sillä verkkosivu rakennetaan tekoälyn ja drag & drop sivurakentajan avulla.

4. Verkkokurssit

Verkkokaupasta looginen seuraava vaihe oman osaamisen kaupallistamisessa verkossa tapahtuu verkkokurssien avulla. Mieleesi ehkä tulikin jo, että omien kädentuotteidesi myynnin lisäksi, voisit ehkä opettaa muitakin ihmisiä toteuttamaan samoja asioita? Tämä on yksi parhaista keinoista lyödä kaksi kärpästä yhdellä iskulla verkkobisneksen osalta.

Toteutustapojakin on useita! Voit tehdä omia verkkokursseja kansainvälisille alustoille kuten Courseja ja Udemy tai vaihtoehtoisesti myydä niitä esimerkiksi omina tuotteinaan, oman verkkokauppasi yhteydessä.

5. Sijoittaminen

Maailman seuratuin pörssi-indeksi, joka seuraa Yhdysvaltojen 500 suurinta yritystä, on tuottanut viimeisen 100-vuoden aikana keskimääräisesti n. 10 % vuodessa. Käytännössä se tarkoittaa sitä, että jos sijoitat kyseiseen indeksiin tänään 1000 euroa, niin 7 vuoden kuluessa sijoittamasi rahan arvo on tuplaantunut 2000 euroon.

Korkoa korolle onkin yksi maailman parhaista asioista ja sijoittaminen on yksi parhaista paikoista hankkia lisätuloja esimerkiksi keikkatulojen avulla ansaitsemillesi rahoille. Sijoittamisessa olennaista on tietysti se, että sinulla on jo kerättynä alkupääoma, jolla voit lähteä hakemaan lisätuottoa.

Rahastojen lisäksi muita sijoituskohteita ovat mm. osakkeet, korkopaperit, ETF:t, asunnot, raaka-aineet ja kryptovaluutta. Suurin osa näistä sijoitusinstrumenteista vaatii kuitenkin suhteellisen ison alkuinvestoinnin (n. 500–1000 €), jotta se olisi kulujen kannalta järkevästi toteutettavissa. Asuntojen osalta vielä tarvitaan vielä huomattavasti isompi summa. Aloittelevan sijoittajan osalta rahastot ovatkin yleensä se kaikista järkevin vaihtoehto, sillä rahastosijoittamisen voi aloittaa säästämällä vain 15 € kuukaudessa.

Parhaita alustoja sijoittamisen aloittamiseen ovat mm. Nordnet tai eToro.

Yhteenveto

Moni, joka miettii miten tienata 1000 euroa nopeasti, haaveilee monesti myös äkkirikastumisesta erilaisten internet-bisneksien kautta.

Suurimmalle osalle tämä ei ole kuitenkaan paras mahdollinen vaihtoehto, sillä internet-bisneksen rakentaminen vaatii suuren määrän erilaisia taitoja ja niiden kerryttämisessä menee helposti satoja-, jopa tuhansia tunteja. Äkkirikastumisen mietinnän sijaan, parhaita tapoja lisätulojen hankintaan ovatkin monesti perinteiset keinot, eli oman osaamisen myyminen erilaisten keikkatyöhön liittyvien alustojen, kuten Dutyn avulla. Jos haluat lukea aiheesta enemmän, niin lue kirjoituksemme lisäansioita – 5 käytännön vinkkiä.